×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTERRidning

Välkommen till Rocklunda ridskola i Västerås.

RBU-ridning anordnas söndagar kl 8 – 10

Där samarbetar RBU Västmanland sen 2009 med Västerås Ryttarssällskaps “Hästsport för alla”. RBU Västmanland fick då ponnyna Choco och Brandon som jubileumsgåva av Odd Fellow Logen No 134 Johan Olof Wallin.

Medlemmarna i RBU Västmanland får prova dom första två gångerna gratis, därefter betalar man 1200 kronor för ett 10-kort eller 180 kr/gång. Vill du komma och prova? Kontakta Anne Halldin, 070-25 25 060.

Ridningen arrangeras tillsammans med VRS HS  – “Hästsport för alla” inom Västerås Ryttarsällskap, därför måste man vara medlem även där. VRS HS har även ridgrupper för vuxna med funktionsnedsättningar på onsdagskvällar från kl 19. Kontakta Sofie Stistrup om du vill börja rida på onsdagar, 076-180 14 25

Västerås RS hemsida

Hästsport för allas facebooksida

 

RBU ridning söndagar kl 8-10, VT 2019

OBS – VI HAR FÖR TILLFÄLLET MER TID TILL FÖRFOGANDE EFTERSOM DET INTE ÄR NÅGON RIDGRUPP MELLAN KLOCKAN 10 OCH 11. DÄRFÖR ÄR GRUPPERNA TILLS VIDARE
grupp 1 – 8.20 till 9.00
grupp 2 – 9.10 till 9.50
grupp 3 – 10.00 till 10.40

Det är ridning alla söndagar – utan påskdagen den 21 april – till och med söndagen den 16 juni. Höstterminens RBU-ridning startar igen söndagen den 11 eller 18 augusti.

Den som är intresserad av ridning får prova gratis 2 gånger innan man bestämmer sig – om man redan är medlem i RBU Västmanland. Vi har ridning i tre grupper. I den första gruppen som börjar klockan 8.00 är det mer trav och galopp än i de andra grupperna som börjar klockan 8.40 och 9.20.

För att få RBU:s reducerade pris på ridningen måste man vara medlem både i RBU Västmanland och i VRS HS – Hästsport för alla – på Rocklunda Ridskola. När man är med på RBU:s ridning på söndagar köper man tio-kort som kostar 1200:-. Den avgiften betalas till RBU Västmanland som stöder ridningen. På RBU:s hemsida hittar man fler aktiviteter som anordnas av RBU, se www.vastmanland.rbu.se

1) Medlemsavgift till RBU Västmanland

Medlemskapet hanteras av riksföreningen för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar. Gå in på www.rbu.se och gör en medlemsansökan. Inbetalningskort kommer med posten. Ett nytt inbetalningskort kommer att skickas ut årligen från riksförbundet.
Som medlem får man tidningen Rörelse och får delta i aktiviteter som arrangeras av riksförbundet och RBU Västmanland. RBU Västmanland stödjer ridningen för barn med funktionshinder på söndagar och äger två av ridskolans ponnyer, Choco och Brandon.

2) Medlemsavgift i VRS HS – Hästsport för alla – Västerås Ryttarsällskap

Är man under 25 år kostar det 300 kronor om året att vara med i VRS HS. Vuxna betalar 400 kronor. Man betalar till plusgiro 231 85-2.

Skriv ”Hästsport för alla” eller ”Handikappridning” på inbetalningen och namn, adress, telefonnummer och personnummer. Får inte alla uppgifter plats kan man skriva ett e-post meddelande till adress@vrs.se. Där kan man också anmäla ny adress.

Som medlem får man tidningen Häst och Ryttare från Svenska Ridsportförbundet. Det finns också en hemsida som heter www.vrs.se med mer information från VRS HS – Hästsport för alla.

3) Tiokort

När man är med på RBU:s ridning på söndagar betalar man 1200:- för tio gånger. Det betalas till RBU Västmanland, plusgiro 642911-2. Glöm inte att uppge att det gäller ridning och namn på den som rider.
För att vi ska kunna bedöma hur många hästar och ledare som behövs är det bra att man meddelar i förväg när man inte kommer. Ring eller sms:a till Anne Halldin, 070-25 25 060, Sofie Stistrup, 076-18 01 425 – eller gå in på facebookgruppen ” VRS HS, RBU – ridning söndag”. I facebookgruppen ”Hästsport för alla” finns mer information om vad som händer och vad som är på gång i VRS HS.

 

Ha det bra!

RBU Västmanland och VRS HS – Hästsport för alla – på Rocklunda Ridskola