Alpint – utförsåkning

Ny fritidsverksamhet under uppbyggnad!

Mycket glädje i Vedbobacken!

Söndagen den 11 februari fylldes Vedbobacken av åkare i alla åldrar när RBU Västerås ordnade familjedag för fjärde året i rad. Med hjälp av skicart och biski kunde barn och vuxna med olika funktionsvariationer prova att åka i backen. På släta marken bjöds även på slädåkning med hjälp av Häst- och grönsaksbonden Hans Johansson. Vedbobackens personal grillade hamburgare till alla hungriga RBU-medlemmar.

RBU Västerås har sedan några år tillbaka ett samarbete med Västerås slalomklubb, Vedbobacken och Parasportförbunden i Dalarna och Västmanland. Målet är att göra skidåkning tillgängligt för alla. Tack vare bland annat pengar från idrottslyftet har RBU Västerås kunnat köpa in några begagnade skicarts, sit-skis och en biski.

För att få vara medåkare till skicart och biski måste man lära sig att hantera en skicart eller biski i både liften och backarna. En grundutbildning är på ca 15 timmar och man måste visa upp att man behärskar olika säkerhetsmoment innan man får medåkarlicens. För dom som är intresserade finns möjlighet att träna och lära sig hur man hanterar en skicart på torsdagskvällar mellan klockan 18.00 och 20.00 i februari och mars i Vedbobacken. Läs mer på gruppen Västerås Paraslalom på facebook.

 

Axel Colling och Johan Eriksson kör biski och fort går det!
Foto: Anders Sundkvist

Henrik Eriksson och hans assistent Alex Berggren i backen.
Henrik kör själv skicarten och Alex finns bakom och repsäkrar.
Foto: Anders Sundkvist.

En lycklig Nellie Ledin åker nerför backen med hjälp av pappa Kenneth
som medåkare.
Foto: Anders Sundkvist

Nellie Ledin i Vedbobacken.
Foto: Anders Sundkvist